Nyheter våren och sommaren 2021

Spännande planer smids och tar form inför våren och sommaren. Skogsbad kombinerat med gongbad. Skogsgong med meditation. Gong och yogakvällar hos Lotta på åsen. Soundhealing vid klåverödsdammarna.

3 datum för Gong och yogakvällar med efterföljande gofika hos Lotta på åsen är spikade!  20/6-21 den 11/7-21 och den 29/8

Enskila sessioner med terapeutisk gong och kristallskålar. Soundyoga....det blir en härlig sommar 💚

Håll utkik här, på Facebook och instagram.

I kärlek/ Atma 💚

Gongbad 11/4-21 Kl 15.00-16.30 Gråmanstorps bygdegård Klippan

Kära medvandrare 
 
Varmt välkommen till ett härligt vibrerande gongbad. Anmälan till yogabyatma@outlook.com
(Observera att du behöver anmäla dig via mejl. det räcker alltså inte att kryssa i kommer på evenemanget. Alla uppgifter hittar du längst ner i evenemanget.
Efter ett utmanande 2020 både för oss som enskilda individer men också på det globala och kollektiva planet, känns det viktigare än någonsin att vi tar väl hand om oss själva.
Ett gongbad kan vara ett sätt.... att ge dig själv den där extra omtanken och kärleken. Yoga By Atma bjuder in till ett gongbad där du får möjlighet att släppa alla spänningar och oro som lagrats i våra kroppar den här omvälvande tiden vi lever i. Du ges möjlighet att släppa taget och sjunka in i djup avslappning som balanserar och läker ditt nervsystem.
Vi börjar med en sekvens mjuka yogarörelser och några enkla andningsövningar. Sedan får du lägga dig tillrätta på din matta för att ta emot gongens härliga vibrationer.
Du behöver ha med dig egen yogamatta, kudde och filt. Ta gärna på dig mjuka kläder så att du kan ha det bekvämt och röra dig fritt.
Efteråt kommer vi också att ha en sharing som självklart är helt frivillig.
Hjärtligt och innerligt välkommen
I kärlek/ Atma 
Läs mer om gongens förunderliga effekter nedan
När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentra kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som healingen är som mest verksam.
 
Plats: Gråmanstorps bygdegård i Klippan
Tid: 15.00-17.00
Kostnad: 450:- betalas till swish 123 357 90 34
 
Hoppas vi ses!
Atma 

Kundaliniyoga 12/4-21 kl 18.00-19.30 Gråmanstorps bygdegård Klippan

Välkommen till kraftfull, dynamisk välgörande Kundaliniyoga där vi tillsammans andas, landar i kroppen, dansar, sjunger och chantar.
Kundaliniyoga är till för alla, alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Yogan implementerar du i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.
I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.
Du skapar balans mellan anspänning och avslappning. Du får en mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.
Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du bygger en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Stärker ditt nervsystem och balanserar ditt hormonsystem. Kanske lär du känna dig själv än lite djupare, när du förmår att omfamna och vara med allt det som är just här och nu.
Att möta dig själv på mattan på regelbunden basis är en av de största gåvorna du kan ge dig själv.
Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
Kostnad: 1190:-
Inbetalning till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!
Sat Nam/Atma 

 

Mantraworkshop Vibrera dig hem 25/4-21 kl 14.00-16.00 Villa Ekeliden Höör Holibeyoga

Alla kan sjunga! JA det är sant, vi kan alla sjunga!
Yoga By Atma i samskapande med Joakim Nörler bjuder in till en miniworkshop. Vi mediterar, sjunger/chantar tillsammans, vi öppnar upp, förankrar oss i vår högsta medvetenhet och i vårta hjärtan.
Mantrasång vibrerar oss i kontakt med vår själ, vibrerar oss hem och in i vårt innersta center.
Ordet mantra betyder ”projektion i sinnet”, alternativt ”tanken som befriar och skyddar” det är sammansatt av orden MAN (sinne eller att tänka) och TRAI (våglängd eller att skydda/befria från den yttre världens illusioner)
Ljud är vibration. Allting i universum är på ett plan vibration. Vibration är rörelse. Modern forskning inom fysiken tyder på att materiens minsta beståndsdelar: elektroner och kvarkar är uppbyggda i form av små vibrerande strängar. Vi skulle då med andra ord bestå av idel vibrerande strängar. Så vår kropp skulle med lite fantasi kunna liknas vid en gitarr med oändligt många strängar att spela på och stämma.
Att mässa/ sjunga ett mantra är en flera tusen år gammal tradition. Att mässa/chanta ett mantra antingen tyst för dig själv eller högt är en metod för att lättare kontrollera och betrakta sina tankar. Att behålla fokus inom dig och ”bli ett med vibrationerna”.
Hela världen vibrerar, all materia alla ljud och alla tankar är vibrationer. Dessa vibrationer i världen och i dig själv påverkar din kropp på många olika sätt. Styrkan i mantrat sitter just i vibrationen, när du mässar/chantar sätter du vibrationer i rörelse som skapar en effekt på kroppen. Mässandet stimulerar bl.a. olika meridianpunkter i gommen, men också olika körtlar i hjärnan bl.a. hypofysen och tallkottkörteln som utsöndrar hormoner som skapar balans och harmoni i din kropp och ditt sinne.
Man kan säga att mantra är ett vetenskapligt språk som är relaterat till det högsta inom dig.
När vi gör det tillsammans blir vibrationerna än starkare och högre.
Kom som du är och vibrera med.
Efteråt finns det utrymme för reflektioner och delningar.

Kostnad 300:- betalas in till bg 132-3583 eller till swisch 1233579034
Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Atma & Joakim

Enskilda sessioner Soundhealing med Gong & Kristallskålar

Enskilda sessioner i soundhealing med gong & kristallskålar. Kan även kombineras med Reikihealing.

Under en Ljudresa/soundhealing ligger du mjukt inbäddads i filtar på en behandlingsbänk. Du omsluts av toner och vibrationer från gongar, klangskålar, kristallskålar och andra instrument som är specialdesignade för att öppna upp och lösgöra eventuella blockeringar i kroppens och energisystemets flöde. Gongarna och kristallskålarna står nära dig, vibrationerna masserar dig utifrån och in, klangskålarna används direkt på kroppen och vibrerar dig inifrån och ut. Behandlingen är kraftfull, stärkande, energigivande, öppnande och läkande.

Det behövs inga förkunskaper för att komma på Ljudavslappning. Sessionen anpassas helt efter dina behov. Den kan vara inriktad på allmänt välmående och hälsa, eller på ett specifikt fysiskt, emotionellt eller mentalt tillstånd du vill arbeta med.

  • Session – 45 min, 800 kr

En normalsession räcker för de allra flesta eftersom Ljudavslappning är en snabb och effektiv process. Sessionen kan vara allmän eller inrikta sig på någonting specifikt.

  • Dubbelsession – 90 min, 1 500 kr

En dubbelsession innehåller en djupare och längre Ljudavslappning i kombination med en för dina behov anpassad aktivitet – exempelvis  Reikibehandling eller en genomgång av en meditation eller yogaövningar som du kan göra hemma för att nå ett visst resultat.

Varmt välkommen/ Atma

Aqurian Sadhana

Sat Nam vackra själ
 
Varmt välkommen till det viktigaste mötet under dagen, mötet med dig själv....tiden för det heliga möte med din själ. I Amrit Vela samlas vi till Aquarian Sadhana, en av kundaliniyogans traditioner och fundamentet i Kundaliniyogan.
Amrit Vela är tiden innan solen gått upp (vi flyttar fram tiden en aning) till kl 08.00
Amrit Vela är tiden när slöjorna mellan världarna är som tunnast, tiden när pranan/ livskraften är som starkast, tiden innan världen vaknat, tiden då vårt sinne är orört och naket.
Välkommen till en morgon ceremoni där du avsätter tid till mötet med dig själv, sätter din intention för dagen, stärker dig till både kropp och själ så att du är redo att möta världen i kraft, närvaro, harmoni, glädje och sanning.
Vi inleder med att läsa Japji (själens sång). Därefter gör vi en stärkande kriya/yogapass efterföljt av Mantrameditioner. Vi sjunger/chantar tillsammans, öppnar upp och förankrar oss i medvetenhet och närvaro i våra hjärtan.
 
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
 
Kostnad: Sadhana är donationsbaserat vill du donera så är ett
donationsförslag 100:- Swish 9015041 BRIS
 
Varmt varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
 
Sat Nam/Atma Devpreet Kaur Nilsson & Joakim.Nörler 

Yoga på hjul

För dig som gärna vill yoga men som av olika anledningar inte kan ta dig till Yogastudion. 

Yoga by Atma erbjuder Hemyoga, det innebär att vi kommer till dig. Du (och kanske din familj/ vänner) kan börja/fortsätta utöva yoga i din trygga hemmiljö utan att utsätta dig för onödiga risker. Vi är friska med antikroppar, använder visir och vi håller givetvis avstånd vid undervisningstillfällena.

Har du kanske friskvårdsbidrag? I så fall ett ypperligt tillfälle att använda det. Mer än någonsin behöver vi balansera och stärka upp oss såväl fysiskt som mentalt.

De hälsofrämjande effekterna som yoga och meditation ger är väl dokumenterade. 

Är du intresserad? Hör av dig! Så lägger vi upp en plan som passar dig.

Varmt välkommen/ Atma

 

Inga aktuella kursdatum för närvarande

Mediyoga


Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

 

 

Heldag med Yoga By Atma 2021

AQURIAN SADHANA Kl 08.00-10.30 💚💥💚
KOSTNADSFRITT/ DONATIONSBASERAT

Varmt välkommen till det viktigaste mötet under dagen, mötet med dig själv....tiden för det heliga möte med din själ. I Amrit Vela samlas vi till Aquarian Sadhana, en av kundaliniyogans traditioner och fundamentet i Kundaliniyogan.

Amrit Vela är tiden innan solen gått upp (vi flyttar fram tiden en aning) till kl 08.00

Amrit Vela är tiden när slöjorna mellan världarna är som tunnast, tiden när pranan/ livskraften är som starkast, tiden innan världen vaknat, tiden då vårt sinne är orört och naket.

Välkommen till en morgonceremoni där du avsätter tid till mötet med dig själv, sätter din intention för dagen, stärker dig till både kropp och själ så att du är redo att möta världen i kraft, närvaro, harmoni, glädje och sanning.

Vi inleder med att läsa Japji (själens sång). Därefter gör vi en stärkande kriya/yogapass efterföljt av Mantrameditioner. Vi sjunger/chantar tillsammans, öppnar upp och förankrar oss i medvetenhet och i hjärtat. En del av mantrana kommer att spelas med livemusik.

SEN FRUKOST MED INKLUDERAD VILA OCH EGENTID 10.30- 12.00 💚💥💚
KOSTNAD 50:-

KUNDALINIYOGAPASS & MEDITATION Kl 12.00- 14.00 💚💥💚
KOSTNADSFRITT

Efter frukost och en stunds vila möts vi på yogamattan i en kraftfull dynamisk kriya. En Kundaliniyogakriya som stärker vårt nervsystem, och hjälper oss att frigöra eventuella blockeringar, spänningar både emotionellt och fysiskt. Passet avslutas med en 30 minuters mantrameditation.

FIKA Kl 14.30 💚💥💚
KOSTNADSFRI

SOUNDHEALING KL 15.00- 17.00 💚💥💚
KOSTNAD 400:-

Atma och Camilla välkomnar dig till en kraftfull. 2 timmar lång och djupgående Soundhealing 

Till vibrationerna och ljuden från bland annat Gong & Kristallskålar tar vi dig ut på en resa långt in i dig själv. De helande läkande tonerna från instrumenten luckrar upp, löser upp och frigör eventuella blockeringar i såväl din fysiska som emotionella kropp. Ingen tidigare erfarenhet krävs, mer än att du är redo och motiverad att verkligen gå in i dig själv och släppa gammalt som inte gynnar dig längre.

Om Atma Devpreet Kaur och Gongen
Atma är Healer, Kundaliniyoga och meditationslärare. Mediyogalärare/ Mindfulnessinstruktör. Hon är utbildad i gongspel hos Håkan Lagesson samt hos Jesper Lundqvist på Mangalam.

När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentran kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når Thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som healingen är som mest verksam.

Om Camilla Andersson och kristallskålarna
Camilla är kroppsterapeut/healer med mångårig erfarenhet av energibehandlingar med kroppsterapin Transfigura och massage. Hon driver det holistiska hälsoföretaget Din Egen Kraft. Camilla är utbildad av prof. Klaus Fessman på Klangsten och självlärd på kristallskålarna.
Kristallskålarna är gjorda av 100% kisel – som liknar kroppens egna molekylstruktur - och därför anses och upplever många att skålarnas toner och vibrationer har en mer djupgående effekt på kroppen än klangskålar som är tillverkade i metall. Camilla spelar även på en Fessmann Soundstone, som är en helt naturlig sten tillsågad efter ett mönster som gör att det kommer ljud och övertoner ur stenen.

GEMENSAM MIDDAG OCH HÄNG Kl 17.30- och framåt 💚💥💚
KOSTNAD FÖR MIDDAG 50:-

Vegetarisk härlig gemensam middag och eftersnack

💚💥💚 Maxantal deltagare 15 personer. Du meddelar vilka av evenemangen du vill ta del av. Du kan välja att vara med på ett,två eller alla.
Du anmäler dig till yogabyatma@outlook.com och då meddelar du vilka evenemang du blir med på och om du ska ha frukost eller middag. Eller både och.

Sadhana är en selfless service och kostar ingenting utan är donationsbaserat, du donerar det som känns rätt för dig. Alla donationer går oavkortat till välgörande ändamål.

Kundaliniyogapasset med mediationen är kostnadsfri.

Du betalar endast för 👉 Soundhealing 400:-
👉 Frukost 50:-
👉 Middag 50:-

Varmt välkommen med din anmälan till yogabyatma@outlook.com och väl mött i kärleksfull vänlighet 💚💥💚

Atma & Camilla