Skogsbad med Gongmeditation 10/7 kl 10.00-13.00

Yoga By Atma & Kullabygdens yoga & Mindfulness välkomnar dig till ett härligt

Skogsbad med efterföljande Gongmeditation/avslappning. En naturupplevelse utöver det vanliga i Klåveröds vackra skogar
 
Observera att anmälan sker endast via mejl till yogabyatma@outlook.com
Investering 450:- betalas in till swish 1233579034,senast den 8/7
Du kan också betala kontant på plats med jämna pengar.
 
Skogsbad
....eller på japanska ”shinrin yoku” handlar inte om ”bad” i sin ursprungliga bemärkelse, utan om att bada våra sinnen i skogen.
Det handlar om att vara i naturen med öppna sinnen.
Att genom syn, hörsel, smak, lukt och känsel vara mer i nuet för att komma åt alla hälsofördelar.
Stadsmiljö, trafik och folkmyller triggar den riktade uppmärksamheten och gör oss trötta.
Kravlösa vistelser i naturen aktiverar den spontana uppmärksamheten.
Vi får de mjuka intrycken utan ansträngning, vilket fyller på våra energinivåer.
Med skogsbad får vi en så kallad "vaken vila".
Några effekter som påvisats är att vi blir mer avspända, uppnår bättre och längre sömn, blodtrycket regleras, hjärta och blodkärl främjas, vår koncentration och minne förbättras och vi får mer energi.
Naturen hjälper också mot oro och nedstämdhet.
På skogsbadet fokuserar vi på närvaro och avslappning genom speciella övningar som passar alla.
Efter Skogsbadet går vi gemensamt till en särskild plats där du får rulla ut din matta, göra det bekvämt för sig sjunka ner i djup meditation till vibrationerna av de kraftfulla gongarna.
 
Om gongen
 
När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen.
Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå.
Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentran kan lösas upp.
En gongmeditation verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ.
Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz.
Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni.
 
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Atma & Dorothea

Gongmeditation på Krapperupp slott 11/7 kl 18.00-20.00

Gong-meditation för Moder Jord

Krapperup 11 juli kl 18.00

Med Bettan, Mattis, Atma & Kenneth

Välkommen till en magisk kväll med gong, meditation och fågelsång.

Kvällen tillägnas Moder Jord.

Det blir en spännande ljudresa med mäktiga vibrationer från flera gongar och himmelska toner från vindspel mm.

Vi är fascinerade av gongens vibrationer och den djupgående effekt som de har på kroppen och medvetandet. Gongen har en avslappnande, läkande och meditativ effekt som underlättar kontakten med din inre känsla av närvaro.

 När: 11juli 2021, kl 18.00 - 20.00

 Plats: UTOMHUS VID KRYDDIGA PERENN

Växthusen några hundra meter norr om Krapperups slott.

Kommer du ifrån söder, kör förbi slottet, sväng av till vänster mot Kryddiga Perenn, fortsätt förbi växthusen en liten bit ner i parken, ta vägen till vänster så att du kommer upp på gräsmattan bakom växthusen.

Kvällen leds av:

Atma Devpreet Kaur Nilsson, yogalärare och gongspelare

Elisabeth Burström, yogalärare och gongspelare,

Mattis Olsson, musiker,

Kenneth Riton, meditationslärare och gongspelare.

 

NI KOMMER ATT PLACERAS MED GOTT MELLANRUM.

HAR DU C19-SYMPTOM BER VI DIG ATT STANNA HEMMA.

VID DÅLIGT VÄDER FLYTTAS EVENTET TILL ETT ANNAT DATUM.

 

Anmälan ska göras till mukticenter@gmail.com

Plats reserveras när avgiften, 350 kr, swishats till 123 675 40 48.

Om Ni inte är nåbara på använd mail-adress under helgen var vänlig ange en annan mail-adress som vi kan nå Er på.

Ta med liggunderlag/yogamatta, filt, kudde och varma kläder, det kan bli kyligt framåt kvällen

 

Enskilda sessioner Gongtearpi/Ljudavslappning/Soundhealing tidsbokning via mejl

Tidsbokning via mejl yogabyatma@outlook.com

Under behandlingen ligger du mjukt insvept i filtar på en behandlingsbänk eller på en yogamatta på golvet

Du omsluts av toner och vibrationer från gongar, klangskålar, kristallskålar och andra instrument. Dessa instrument är skapade för att balansera, öppna upp och lösgöra eventuella blockeringar i kroppens och energisystemets flöde. 

Lite om gongen och dess effekter:

När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentran kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når Thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som djup transformation och healing kan äga rum.

Gongarna och kristallskålarna placeras nära dig och låter vibrationerna massera dig utifrån och in, klangskålarna används ibland direkt på kroppen.

Behandlingen är kraftfull, balanserande, stärkande, energigivande, öppnande och läkande.

Du behöver inga förkunskaper för att komma till en session. Vi anpassar sessionen helt efter dina behov. Behandlingen kan vara kan vara allmänt anpassad mot välmående och hälsa, eller riktad till ett fysiskt, emotionellt eller mentalt tillstånd du vill arbeta med. Detta samtalar vi om någon dag innan du vi ses.

Du kan välja två olika sessioner, en kortare och en lite längre

  • Session – 45 min, 800 kr

45 min sessionen räcker för de allra flesta eftersom Ljudavslappning är en snabb och effektiv process. Sessionen kan vara allmän eller inrikta sig på någonting specifikt.

  • Dubbelsession – 90 min, 1 500 kr

En dubbelsession innehåller en djupare och längre behandling i kombination med en för dina behov anpassad aktivitet – exempelvis kan  Reikibehandling ingå. Du kan också få en meditation eller yogaövning med hem som är anpassad efter det du vill jobba vidare med.

Varmt välkommen/ Atma

Soundhealing vid Klåverödsdammarna Ny datum inom kort

Observera att det endast är anmälan via mejl som är giltig, det räcker alltså inte att kryssa i kommer i evenemanget. All information hittar du i evenemanget nedan 
Atma & Dorothea välkomnar dig till en Soundhealingjourney for reconnection with mother earth i en magisk miljö. Vi träffas på parkeringen vid Klåverödsdammarna för att sedan tillsammans ta oss till den utvalda platsen där du får sjunka ner på din matta i den mjuka gröna mossan.
Till vibrationerna, ljuden från Gongen och Kristallskålarna färdas du på en magisk resa in i dig själv och ner i djup avslappning. De balanserande, lugnande och läkande tonerna från instrumenten luckrar upp, löser upp och frigör eventuella blockeringar i såväl din fysiska som emotionella kropp. Kombinationen av instrumenten och moder jords egna ljud och vibrationer är oslagbar
Vi börjar med en guidad meditation efterföljt av djupavslappning. När vi befinner oss i djupavslappning är förutsättningarna för att ta emot och tillgodogöra sig gongens och skålarnas effekt optimerad. Djup transformation kan också äga rum.
När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentran kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når Thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som healingen är som mest verksam.
Kristallskålarna är gjorda av 100% kisel – som liknar kroppens egna molekylstruktur - och därför anses och upplever många att skålarnas toner och vibrationer har en mer djupgående effekt på kroppen än klangskålar som är tillverkade i metall.
Vi avslutar med sharing. Du delar endast om du vill och känner dig bekväm med det. Det finns även utrymme för frågor.
Anmälan via mejl till yogabyatma@outlook.com
Kostnad 450:- till swish 1233579034 senast den 31/5 eller kontant på plats- jämna pengar.
Har du några frågor går det även bra att ringa 0736158870
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet/ Atma & Dorothea 

Nyhet Utbildning introduktionskurs- Lär känna gongen Hösten 2021

Mer information inom kort.

Nyhet Soundyoga datum kommer i Augusti

Information kommer inom kort

Inbetalning till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Yin Yoga Nya datum kommer ut i Augusti

Texten är hämtad från Magdalena Mecwelds bok Vila dig i form.

"Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats.
Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).
Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.
Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation.
Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne".

Inbetalning till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Kundliniyoga Nya datum kommer ut i Augusti

Välkommen till kraftfull, dynamisk välgörande Kundaliniyoga där vi tillsammans andas, landar i kroppen, dansar, sjunger och chantar.
Kundaliniyoga är till för alla, alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Yogan implementerar du i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.
I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.
Du skapar balans mellan anspänning och avslappning. Du får en mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.
Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du bygger en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Stärker ditt nervsystem och balanserar ditt hormonsystem. Kanske lär du känna dig själv än lite djupare, när du förmår att omfamna och vara med allt det som är just här och nu.
Att möta dig själv på mattan på regelbunden basis är en av de största gåvorna du kan ge dig själv.
Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.
Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Inbetalning till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!
Sat Nam/Atma 

 

Medicinsk Yoga Nya datum kommer i Augusti

Mediyoga


Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening/balans. Yogan syftar till att skapa balans mellan kropp och själ.

Välkommen att möta dig själv på mattan i ett utforskande av din kropps möjligheter och gränser. Lär dig meditera och stilla ditt sinne.
Välkommen att hitta balans, lugn, välmående, harmoni i din yogapraktik, verktyg som du tar med dig i din vardag och applicerar i ditt liv.

Vad är Mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga form med rötterna i den klassiska Kundaliniyogan. De delar som ingår i övningarna i passen är yogisk andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud/ mantran. I passet synkroniserar vi dessa delar, uppmärksammar känslan och upplevelsen i våra kroppar. Vi stretchar, sträcker ut kroppen, mjukar upp muskulaturen och ger samtidigt våra inre organ massage. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som sammanbinder de fysiska och mentala aspekterna. Stort fokus ligger på andetaget, vår förbindelselänk till livet självt. Alla övningarna har en gemensam grund men anpassas utifrån varje individs förmåga och kapacitet. ALLA kan utöva Mediyoga. Antingen på matta eller på stol. Tillsammans anpassar vi träningen efter just din kropps eventuella begränsningar eller möjligheter.
Inga förkunskaper krävs.

Inbetalning till Bg 132-3583 senast en vecka innan kursstart.

Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Har du några frågor är du varmt välkommen att antingen mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Sat Nam/Atma

 

 

Gongbad Ny datum kommer

Kära medvandrare 
 
Varmt välkommen till ett härligt vibrerande gongbad. 

Ett gongbad kan vara ett sätt.... att ge dig själv den där extra omtanken och kärleken. Yoga By Atma bjuder in till ett gongbad där du får möjlighet att släppa alla spänningar och oro som lagrats i våra kroppar den här omvälvande tiden vi lever i. Du ges möjlighet att släppa taget och sjunka in i djup avslappning som balanserar och läker ditt nervsystem.
Vi börjar med en sekvens mjuka yogarörelser och några enkla andningsövningar. Sedan får du lägga dig tillrätta på din matta för att ta emot gongens härliga vibrationer.
Du behöver ha med dig egen yogamatta, kudde och filt. Ta gärna på dig mjuka kläder så att du kan ha det bekvämt och röra dig fritt.
Efteråt kommer vi också att ha en sharing som självklart är helt frivillig.
Hjärtligt och innerligt välkommen
I kärlek/ Atma 
Läs mer om gongens förunderliga effekter nedan
När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentra kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som healingen är som mest verksam.
 
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
Kostnad: 450:- betalas till swish 123 357 90 34
 
Hoppas vi ses!
Atma 

Mantraworkshop Vibrera dig hem Ny datum kommer

Alla kan sjunga! JA det är sant, vi kan alla sjunga!
Yoga By Atma i samskapande med Joakim Nörler bjuder in till en miniworkshop. Vi mediterar, sjunger/chantar tillsammans, vi öppnar upp, förankrar oss i vår högsta medvetenhet och i vårta hjärtan.
Mantrasång vibrerar oss i kontakt med vår själ, vibrerar oss hem och in i vårt innersta center.
Ordet mantra betyder ”projektion i sinnet”, alternativt ”tanken som befriar och skyddar” det är sammansatt av orden MAN (sinne eller att tänka) och TRAI (våglängd eller att skydda/befria från den yttre världens illusioner)
Ljud är vibration. Allting i universum är på ett plan vibration. Vibration är rörelse. Modern forskning inom fysiken tyder på att materiens minsta beståndsdelar: elektroner och kvarkar är uppbyggda i form av små vibrerande strängar. Vi skulle då med andra ord bestå av idel vibrerande strängar. Så vår kropp skulle med lite fantasi kunna liknas vid en gitarr med oändligt många strängar att spela på och stämma.
Att mässa/ sjunga ett mantra är en flera tusen år gammal tradition. Att mässa/chanta ett mantra antingen tyst för dig själv eller högt är en metod för att lättare kontrollera och betrakta sina tankar. Att behålla fokus inom dig och ”bli ett med vibrationerna”.
Hela världen vibrerar, all materia alla ljud och alla tankar är vibrationer. Dessa vibrationer i världen och i dig själv påverkar din kropp på många olika sätt. Styrkan i mantrat sitter just i vibrationen, när du mässar/chantar sätter du vibrationer i rörelse som skapar en effekt på kroppen. Mässandet stimulerar bl.a. olika meridianpunkter i gommen, men också olika körtlar i hjärnan bl.a. hypofysen och tallkottkörteln som utsöndrar hormoner som skapar balans och harmoni i din kropp och ditt sinne.
Man kan säga att mantra är ett vetenskapligt språk som är relaterat till det högsta inom dig.
När vi gör det tillsammans blir vibrationerna än starkare och högre.
Kom som du är och vibrera med.
Efteråt finns det utrymme för reflektioner och delningar.

Kostnad 300:- betalas in till bg 132-3583 eller till swisch 1233579034
Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Atma & Joakim

Aqurian Sadhana Ny datum kommer

Sat Nam vackra själ
 
Varmt välkommen till det viktigaste mötet under dagen, mötet med dig själv....tiden för det heliga möte med din själ. I Amrit Vela samlas vi till Aquarian Sadhana, en av kundaliniyogans traditioner och fundamentet i Kundaliniyogan.
Amrit Vela är tiden innan solen gått upp (vi flyttar fram tiden en aning) till kl 08.00
Amrit Vela är tiden när slöjorna mellan världarna är som tunnast, tiden när pranan/ livskraften är som starkast, tiden innan världen vaknat, tiden då vårt sinne är orört och naket.
Välkommen till en morgon ceremoni där du avsätter tid till mötet med dig själv, sätter din intention för dagen, stärker dig till både kropp och själ så att du är redo att möta världen i kraft, närvaro, harmoni, glädje och sanning.
Vi inleder med att läsa Japji (själens sång). Därefter gör vi en stärkande kriya/yogapass efterföljt av Mantrameditioner. Vi sjunger/chantar tillsammans, öppnar upp och förankrar oss i medvetenhet och närvaro i våra hjärtan.
 
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
 
Kostnad: Sadhana är donationsbaserat vill du donera så är ett
donationsförslag 100:- Swish 9015041 BRIS
 
Varmt varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
 
Sat Nam/Atma Devpreet Kaur Nilsson & Joakim.Nörler