Hösten 2022

Höstens program hittar du här. De olika gästlärarnas kurser hittar du på deras respektive hemsidor. Kika under fliken Gästlärare 2022.

Varmt välkommen till studion i höst!

I kärlek/ Atma 💚

Öppet hus Höganäs Andrum & Yoga By Atma 20-21/8- 22

Innerligt & hjärtligt välkommen till vårt öppna hus inför höstterminen 2022.
Vi erbjuder flera härliga klasser & Soundhealings i dagarna två.
Öppet hus pris 100:-/ klass.
 
Du bokar dig på respektive pass via mejl till yogabyatama@outlook.com
Vid anmälan till någon av Yoga By Atmas klasser till hösterminen erhåller du 10 % rabatt om du signar dig på det öppna huset.
Det finns även möjlighet att boka tider med Atma för enskilda sessioner i höst, till ett mycket förmånligt prova på pris.
Mellan klasserna serveras det yogisnacks och te. Här finns det också utrymme för mingel och frågor. Någon av oss kommer att vara på plats i stort sett hela dagen 
Helgens program ser du här
 
Lördag 20/8
 
8.00- 9.00 Kenneth Meditation
09.30- 10.30 Atma Kundaliniyoga
11.00- 11.30 Atma Yoga Nidra
12.00- 13.00 Atma Gongbad
13.30- 14.30 Eloise Breathwork
15.00- 16.00 Annelie Meditation
16.30- 17.30 Atma Yinyoga
18.00- 19.00 Atma Soundhealing
 
Söndag 21/8
 
8.00- 9.00 Annelie meditation
9.30- 10.30 Inger Yoga möter Mindfulness
11.00- 12.00 Atma Kundaliniyoga
12.30- 13.30 Kenneth Meditation
14.00- 15.00 Kenneth Gong
15.30- 16.30 Ingela Dans
17.00- 18.00 Atma Yoga Nidra & Soundhealing
 
Varmt välkommen till vårt öppna hus.
I kärlek/ Atma med Vänner

 

Retreat 23-25/9 Yoga,ayurvedisk kokkonst & sacred sound

Ransher & Atma välkomnar dig till ett retreat med Ayurvedisk inspirerad matlagning, yoga, meditation, Sacred Sound och en massa andra härligheter.
Under en helg på magiska Himladal strax utanför Borås kommer vi samman och möts i hjärtat.
I workshopform lagar vi Ayurvedisk inspirerad mat som vi sedan avnjuter tillsammans.
Vi njuter av tidiga morgondopp, sadhana, yoga, meditation, hjärtöppnande möten i cirkel, soundhealing & långsamma promenader i närvaro.
Maten vi lagar är inspirerad av den Ayurvediska kokkonsten med dess läkande kryddor som främjar hälsan. Under retreatet kommer vi att laga lunch och middag tillsammans.
Om Ransher
Ransher har utövat yogat sen 2004 och är Certifierad Kundaliniyogalärare & Gongmaster sedan 2010. Yogaresan gav henne nycklar att gå från kronisk sjuk i endometrios till symtomfri under en 10 årsperiod.
En stor del i hennes tillfrisknande och läkning har varit ayurvedisk inspirerad kost.
Ransher har alltid varit intresserad av att odla sin egen mat och tillbereda fantastiska högvibrerande rätter.
Under sin resa mot tillfrisknande upptäckte hon att det var hennes gåva Idag driver hon sitt eget företag med vegetarisk/vegansk matlagning.
Ransher är en flitigt anlitad kock på många olika kursgårdar runt om iSverige Vid flera tillfällen har hon haft egna retreats med kombinationen Kundaliniyoga & Ayurvedisk Matlagning med mycket nöjda deltagare.
"Jag visar hur man får fram den härliga smaken med kryddor som främjar din matsmältning och hälsa. Mat som gör att kroppen känner sig nöjd och belåten.
Med dig hem får du ytterligare recept samt ett kompendium om kryddornas helande verkan. Med den kunskapen i ryggen är det lätt att bli kreativ i köket".
Om Atma
Kreativ livskonstnär med många års erfarenhet inom personlig utveckling, spirituellt och andligt växande. Atma vägleder & inspirerar människor till att finna sin egen inneboende kraft, att våga leva i sin fulla potential.
Atma är bl a Yoga & meditationslärare i flera olika traditioner & utbildad soundhealer.
Atma faciliterar gongbad/ soundhealings såväl i grupp som i enskilda terapeutiska behandlingar. I sina sessioner använder hon sig av gongar, kristallskålar, singingbowls och många andra instrument.
”Min passion är att genom sound/ soundhealing, läkande, helande, balanserande vibrationer förstärka din återkoppling till din essens. Genom sound hjälper jag dig balansera upp ditt nervsystem, frigöra stress och oro ur kroppen”.
Läs mer om Atma här https://www.yogabyatma.se/
Praktisk information 
Kostnad retreat 3900:-.
Earlybird 3500:- fram till den 18/7
Anmälningsavgift 500:- betalas in i samband med anmälan till bankgiro 657-5344 eller swish 1236518559. glöm ej notera namn och vilken kurs/retreat du anmäler dig till.
I avgiften ingår samtliga måltider.
Du behöver ta med dig handdukar och
Lakan.
Lakan kan du också hyra av Himladal mot en avgift på 150 :-
Anmälan mejlas till: tryggadyningen@hotmail.com
Vid sen avbokning (efter den 1/9) betalas kursavgift (ej anmälningsavgift) tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.
Vi önskar dig varmt, hjärtligt & innerligt välkommen till en magisk helg!
I kärlek/ Atma & Ransher 

Yin Yoga 10 veckor med Uppstart Tisdagen den 13/9 Kl 18.30-19.30

Sköna mjuka yinpass med totalt fokus på Yin. Vi kombinerar med yoga nidras och ibland med sound. Gongar, skålar och röst.

Texten nedan är hämtad från Magdalena Mecwelds bok Vila dig i form.

"Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats.
Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.
I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).
Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.
Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation.
Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne".

Inbetalning 1800:- till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!

Yoga Nidra Djupavslappning 10 veckor med Uppstart Onsdagen den 14/9 Kl 17.15-18.00

YOGA NIDRA-DJUPAVSLAPPNING

30-40 minuters maximal djupavslappning

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik som oftast utförs liggandes i savasana- död mans position. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen/ Yogisk sömn. I Yoga Nidra går vi in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen sjunker ner i ett tillstånd av djup avslappning, medan sinnet förblir klart, vaket och alert. Yoga Nidra tar oss igenom och förbi vårt medvetna mind/sinne och djupt in och ner i vårt undermedvetna. Detta kraftfulla tillstånd kan hjälpa oss med frigörande av minnen som fastnat i vårt undermedvetna, även med det som ligger i det medvetna mindet/sinnet. Både kroppen och sinnet ges möjlighet att släppa det som behövs släppas.
 
Sankalpa  
 
En del av Yoga Nidra är/kan vara Sankalpa.
Enkelt förklarat är Sankalpa intentionen vi sätter/tar med oss in i Yoga Nidran. Ditt hjärtas djupaste önskan och längtan. Ett frö du planterar/sår djupt i ditt medvetande, ett frö som skapar möjlighet för transformation i ditt liv på djupet.
 
Kostnad: 1800:-/10 ggr eller 180:- drop in 
 
Varmt välkommen💚
 
I kärlek/ Atma 

Kundliniyoga 10 veckor med Uppstart Onsdagen den 14/9 Kl 18.15-19.45

Välkommen till kraftfull, dynamisk välgörande Kundaliniyoga där vi tillsammans andas, landar i kroppen, dansar, sjunger och chantar.
Kundaliniyoga är till för alla, alla ska kunna utföra yoga......ung, gammal, vig stel, frisk eller sjuk. Yogan implementerar du i din vardag. Du tar verktygen du får på yogamattan med dig in och ut i ditt liv.
I Kundaliniyogan finner du alla delar som traditionellt ingår i yoga: Kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, handpositioner, olika fokuseringstekniker, mantran (ljud och vibrationer) och meditationer.
Du skapar balans mellan anspänning och avslappning. Du får en mjukare smidigare kropp. Du får helt enkelt bättre hälsa såväl fysiskt som mentalt och emotionellt.
Genom att utöva kundaliniyoga får du mer energi i ditt system. Du bygger en styrka till att klara livets alla utmaningar och svängningar. Stärker ditt nervsystem och balanserar ditt hormonsystem. Kanske lär du känna dig själv än lite djupare, när du förmår att omfamna och vara med allt det som är just här och nu.
Att möta dig själv på mattan på regelbunden basis är en av de största gåvorna du kan ge dig själv.
Kundaliniyogan är en kraftfull yogaform och jag vill gärna dela dessa fantastiska och effektfulla tekniker med just dig! Så kom och låt oss mötas på mattan.
Anmälan till yogabyatma@outlook.com

Inbetalning 2200:- till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!
Sat Nam/Atma 

 

Enskilda sessioner Gongtearpi/Ljudavslappning/Soundhealing tidsbokning via mejl

Tidsbokning via mejl yogabyatma@outlook.com

Under behandlingen ligger du mjukt insvept i filtar på en behandlingsbänk eller på en yogamatta på golvet

Du omsluts av toner och vibrationer från gongar, klangskålar, kristallskålar och andra instrument. Dessa instrument är skapade för att balansera, öppna upp och lösgöra eventuella blockeringar i kroppens och energisystemets flöde. 

Lite om gongen och dess effekter:

När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentran kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når Thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som djup transformation och healing kan äga rum.

Gongarna och kristallskålarna placeras nära dig och låter vibrationerna massera dig utifrån och in, klangskålarna används ibland direkt på kroppen.

Behandlingen är kraftfull, balanserande, stärkande, energigivande, öppnande och läkande.

Du behöver inga förkunskaper för att komma till en session. Vi anpassar sessionen helt efter dina behov. Behandlingen kan vara kan vara allmänt anpassad mot välmående och hälsa, eller riktad till ett fysiskt, emotionellt eller mentalt tillstånd du vill arbeta med. Detta samtalar vi om någon dag innan vi ses.

Du kan välja två olika sessioner, en kortare och en lite längre

  • Session – 45 min, 800 kr

45 min sessionen räcker för de allra flesta eftersom Ljudavslappning är en snabb och effektiv process. Sessionen kan vara allmän eller inrikta sig på någonting specifikt.

  • Dubbelsession – 90 min, 1 600 kr

En dubbelsession innehåller en djupare och längre behandling i kombination med en för dina behov anpassad aktivitet – exempelvis kan  Reikibehandling ingå. Du kan också få en meditation eller yogaövning med hem som är anpassad efter det du vill jobba vidare med.

Varmt välkommen/ Atma

Gongbad med magiska vibrationer Ny datum kommer

Kära medvandrare 
 
Varmt välkommen till ett härligt vibrerande gongbad. 

Ett gongbad kan vara ett sätt.... att ge dig själv den där extra omtanken och kärleken. Yoga By Atma bjuder in till ett gongbad där du får möjlighet att släppa alla spänningar och oro som lagrats i våra kroppar den här omvälvande tiden vi lever i. Du ges möjlighet att släppa taget och sjunka in i djup avslappning som balanserar och läker ditt nervsystem.
Vi börjar med en sekvens mjuka yogarörelser och några enkla andningsövningar. Sedan får du lägga dig tillrätta på din matta för att ta emot gongens härliga vibrationer.
Ta gärna på dig mjuka kläder så att du kan ha det bekvämt och röra dig fritt.
Efteråt kommer vi också att ha en sharing som självklart är helt frivillig.
Hjärtligt och innerligt välkommen
I kärlek/ Atma 
Läs mer om gongens förunderliga effekter nedan
När gongen spelas bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända ner på cellnivå. Vibrationerna tar sig också förbi våra tankar och vårt medvetande, och påverkar oss på en djup nivå. Våra chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar i dessa energicentra kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Med hjälp av vibrationerna från gongen tar vi oss lätt från hjärnans beta-vågor vilket är vakenhet till lugnare alfa-vågor på ca 7-12 Hz. Vid den här frekvensen är vi djupt avslappnade, och här är vi också nära den frekvens som jordens elektromagnetiska fält har, 7,8 Hz, och vi tonar därmed in oss på jordens frekvens och vibrerar i harmoni. Vi öppnar upp för vår kreativitet och dagdrömmer under den här fasen, för att sedan gå in i drömsömnen på 4-7 Hz om vi sedan når thetafasen. Ett gongbad tar oss ofta till thetafasen, och det är också på denna nivå som healingen är som mest verksam.
 
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
Kostnad: 300:- betalas till swish 123 357 90 34
 
Hoppas vi ses!
I kärlek/Atma 

Soundyoga Pop Up klasser Nu & Då Lördagar under hösten 2022

Plats: Höganäs 

Soundyoga består av en mix av olika yogaformer såsom hathayoga, kundaliniyoga, MEM yoga och yinyoga. Meditation och vila.

Passet är indelat i en dynamisk sekvens och en statisk. Sound, skålar, gongar, andra instrument och mantran är en ingridiens i alla soundyogaklasser.

Inbetalning 2200:- till Bg 132-3583 eller till swishnr 1233579034 senast en vecka innan kursstart.
Har du några frågor är du varmt välkommen att mejla till yogabyatma@outlook.com eller ringa mig på 0736158870.
Varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet!
Sat Nam/Atma 
 
 

Kirtan Ny datum kommer ut i September

Varmt välkommen att sjunga kirtan tillsammans med Joakim Nörler & Atma Nilsson
 
Vad är att sjunga kirtans?
 
"I kirtan, musikmeditation, är syftet att gå in i meditation, att etablera en kommunikation med vårt innersta väsen. Kirtan är en del av Bhakti yoga (hängivenhetens yoga). Under kirtan sjunger vi mantras som ofta har både en vibrationsmässig och symbolisk betydelse, de kan vara symboler för det gudomliga, det hela i olika former".
 
Vi samlas och sjunger "our hearts out" i ca 1-2 timmar. Efteråt stannar den som vill kvar för sharing och lätt fika (fika/snacks ingår)
 
Anmälan sker till yogabyatma@outlook.com
Kostnad: donationsbaserat, förslag på donation 150-200:-
 
Varmt, hjärtligt och innerligt välkommen
I kärlek/ Atma & Joakim 

 

Aqurian Sadhana. Ny datum kommer ut i September

Plats: Höganäs Andrum & Yoga By Atma
Götagatan 7 A Höganäs
 
Sat Nam vackra själ!
 
Varmt välkommen till det viktigaste mötet under dagen, mötet med dig själv....tiden för det heliga möte med din själ. I Amrit Vela samlas vi till Aquarian Sadhana, en av kundaliniyogans starkaste traditioner och fundament
 
Amrit Vela är tiden innan solen gått upp (vi flyttar fram tiden en aning) till kl 08.00
Amrit Vela är tiden när slöjorna mellan världarna är som tunnast, tiden när pranan/ livskraften är som starkast, tiden innan världen vaknat, tiden då vårt sinne är orört och naket.
 
Välkommen till en morgon ceremoni där du avsätter tid till mötet med dig själv, sätter din intention för dagen, stärker dig till både kropp och själ så att du är redo att möta världen i kraft, närvaro, harmoni, glädje och sanning.
 
Vi inleder med att läsa Japji (själens sång). Därefter gör vi en stärkande kriya/yogapass efterföljt av Mantrameditioner. Vi sjunger/chantar tillsammans, öppnar upp och förankrar oss i medvetenhet och närvaro i våra hjärtan.
 
Anmälan till yogabyatma@outlook.com
Kostnad: Sadhana är donationsbaserat och vill du donera så är ett
donationsförslag 100:- Swish 9015041 BRIS
 
Varmt varmt välkommen och väl mött i kärleksfull vänlighet
Sat Nam/Atma & Joakim

Nyårspuja 29/12-22 kl 21.00-08.00 i Höganäs Tivolihuset

Varmt välkommen att tillsammans med oss gonga ut det gamla året och gonga in det nya i en gongpuja.
Vad är en gongpuja? Ordet puja är sanskrit och betyder väldigt enkelt förklarat att tillbe något högre än oss själva, ofta en gud eller guru. I detta fall är det en metod att genom ceremoni (gongpujan) komma i kontakt med vårt högre jag och att nå djupt in och ner i djupavslappning.
Gongen är ett uråldrigt instrument som är helt unikt i sin förmåga att skapa toner och övertoner. I själva verket är gongen mer än ett instrument, den är ett verktyg för att skapa djup transformation och läkning i oss.
Gongen sköljer över oss med ljudvågor, toner av alla de slag, både dem vi kan höra med örat och dem som vi uppfattar och tar upp genom kroppen som vibrationer. Detta hjälper oss att komma förbi och bortom sinnets konstruktioner och tankemönster. Vi hamnar i en djup avslappning där vi får möjlighet att läka och balansera vårt system enda ner på cellnivå.
Rent praktiskt innebär gongpujan att du sover hela natten i gongarnas sång och vibrationer. Du har med dig madrass/liggunderlag du kan ligga på en hel natt, kudde, täcke och varma mjuka kläder. Vi ses kl 21.00, då blir det en kort presentation av programmet och praktisk information. Därefter får du lägga dig tillrätta på din madrass för en härlig natts sömn i gongarnas magiska värld.
När: 29/12-21 kl 21.00- 08.00
Var: Tivolihuset i Höganäs.
Kostnad: 600:- till swish 123 357 90 34
Inbetalning= bokad plats
Anmälan: till yogabyatma@outlook.com
Frågor: Mejl som ovan, eller 0736158870
Varmt, hjärtligt och innerligt välkomna 
I kärlek